Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
« mar | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Barmani sú naozaj veľmi vyrovnané osobnosti, ktoré sa musia potýkať s mnohými rôznymi typmi zákazníkov. Medzi ich obľúbencov často patria ich priatelia, kterí bývajú ich stálymi hosťami. Nielen že im často nechajú zarobiť dosť peňazí, pretože v tom bare dokážu sedieť celkom dlho, ale tiež im barman môže namiešať aj tie najväčšie špeciality len tak na skúšku. Niektorí barmani tiež vedia mnoho rôznych trikov, ktoré sa odborne volajú barmanská akrobácia. Všetky prvky, ktoré barman predvádza, sú určené k tomu, aby prilákali čo možno najviac zákazníkov k baru. Tí si určite budú chcieť objednať nejaký ten drink len preto, aby videli barmana znova vyhadzovať shaky do vzduchu a rôzne s nimi mávať. Preto sú barmani, ktorí tieto triky vedia vyhľadávaní a hodne cenení.
Medzi to najnutnejšie patrí iste shaker na drinky, ktorý je jeho pravou rukou. Do shakera sa na prefiltrovanie môžu dávať barmanské sitká, ktoré slúžia k filtrovaniu nápojov, pokiaľ je to práve nutné. Pokiaľ barman chystá nejaké špeciálne drinky, ktoré poteebujú trocha trpelivosti s prípravou, iste sa mu hodia barmanské mixéry, ktoré zastúpia automatizovanou prácou za neho. Barmanské mixéry alebo barmanské sitká sa používajú len výnimočne. Ich použitie je tiež dobré u koktejlov z čerstvého ovocia, kde chceme dostať z ovocia len šťavu a nepotrebujeme, aby v nej plávali aj kúsky dužiny. Dokonca aj barman niekdy potrebuje pracovať ss šľahačkou. Na tú teda používa špeciálny šľahačkovač, ktorý potrebuje k svojmu správnemu fungovaniu nejaký ten hnací plyn. Na to sa používajú bombičky na šľahačku. Tieto bombičky sa zašrubujú do šľahačkovača a vďaka nim je vytvorený v nádobe so šľahačkou vysoký tlak, ktorý tlačí šľahačku cez hubicu von. Nádoba šľahačkovača a rovnako tak nádoba bombičky na šľahačku sú vyrobené z čo možno najsilnejšieho materiálu. Je to hlavne preto, že plyn, ktorý je vpúšťaný do nádoby alebo napustený do bombičky na šľahačku tam vytvára veľmi vysoký tlak, ktorý by mohol tenkostennoú nádobu jednoducho poškodiť alebo priamo roztrhnúť.