Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
« mar | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Vybavenie bufetu nie je zase tak zložitá vec. Na to, aby bufet fungoval sú potrebné nejaké police a bufetové vitríny. Ďalej sa nám sem určite hodí nejaký ten pult s pípou a drezom na umývanie riadu. V niektorých bufetoch je možné mať pult s pípou a pult s drezom jednoducho oddelený alebo sú postavené ďalej od seba. Nie je podmienkou, aby to bylo všetko spoločne. Pri vybavovaní bufetu je tiež nutné dbať na to, aby si zákazníci mali prípadne kam sadnúť. Ďalej môžeme mať bufet zameraný na výdaj nejakého jednoduchého alebo aj zložitejšieho jedla. Na to sa nám hodí kuchyňa alebo nejaký priestor na prípravu jedla. To už je ale zložitejšie. Na posadenie našich hostí sa používajú bufetové stoličky, ktoré sú väčšinou vyberané čo najlacnejšie. Na položenie jedla používame bufetové stoly, ktoré bývajú väčšinou rozkladacie.
Môžeme mať bufety, ktoré sa špecializujú iba na jednoduché potraviny a pivo. Môžeme ale mať aj luxusnejšie bufety, ktoré majú svoje bufetové stoly pripevnené ku stene alebo k zemi a na sedenie používajú špeciálne lavice, ktoré sú rozmiestnené okolo ních. Tieto bufety sa tiež špecializujú na vydávanie nejakej kuchyne. Najčastejšie sa jedná o nejaké smažené alebo varené jednoduché jedlá. Napríklad burgery alebo barbecue. Takýchto bufetov ale v našich končinách veľa neexistuje a keď áno, tak ich voláme skôr bistro alebo rychlé občerstvenie. Aj to je ale vlastne akýsi bufet. Či skôr bufet je len slangový výraz pre reštauráciu s rýchlym občerstvením. Niektoré bufety majú len okienko, ktoré sa používa na výdaj jedla a zakúpeného tovaru ľuďom priamo na ulici.