Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
« mar | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Medzi barovými nástrojmi je mnoho rozdielnych vecí, ktoré sa používajú na rôzne činnosti. Veľmi často sú používané priamo barmanom alebo s ním nejako spolupracujú pre uľahčenie jeho už tak dosť namáhavej práce. Barman v dnešnej veľmi náročnej dobe, keď do barov chodí čím ďalej tým viac ľudí, je nútený používať techniky a mnohé prístroje, ktoré veľmi urýchľujú jeho prácu. Keby na to bol sám a bez týchto pomocníkov, tak by často nebol za zmenu schopný obslúžiť ani polovicu návštěvníkov baru. Preto je nutné mať rôzne barové pomôcky.
Barový mixér je dokonalá barová pomůcka, ktorá je uzpůsobená k mixovaniu všetkých možných nápojov a drinkov. Nie všetky nápoje v bare musí barman nutne robiť vo svojom ručnom shakery. Hlavne pokiaľ sa skladajú z viacerých ingrediencií alebo na to proste nemá čas, pretože tých drinkov pripravuje viac naray. Barový mixér se hodí hlavne tam, kde je nutné namiešať naozaj veľmi objemný nápoj alebo dokonca namiešať viac týchto nápojov naraz. Dokonalým príkladom takéhoto použitia je to, keď si viac ľudí objedná rovnaký long drink. Toľko drinkov, a hlavne dlhých – 2 decových, by sa mu do jedného ručného shakera iste nevošlo. Preto je nutné použiť omnoho objemnejší mixér, který túto prácu vo veľkom urobí za neho. On si potom len vezme nádobu a nápoje z nej rozleje.
Ručné barové nástroje sa používajú skôr v malých baroch, kde je naozaj veľmi obmädzená kapacita. Alebo ich môžeme využiť aj vo veľkých baroch, kde práve nie je veľa ľudí, a tak sa nevyplatí špiniť zbytočne veľké spotrebiče. Tieto ručné pomôcky sú teda užitočné všade. Nie je možné pri vybavovaní baru myslieť tak, že keď tu máme veľké spotrebiče, tak barman nebude tie malé ručné potrebovať. Vďaka nim vám tiež môže nalákať kopu zákazníkov za použitia ľahkej akrobácie s nimi. Na to je ale nutné zamestnať ozajstného profesionála, ktorý nebude preceňovať svoje schopnosti a bude tieto triky predvádzať v bezpečnom prostredí. Pokiaľ plánujeme takého barmana zamestnať tak je dobré mu k tomu vymedziť určitý priestor, kde v prípade toho, že mu niečo nevyjde, nič drahého a dôležitého nerozbije.